In data de 9.11.2023, echipa EPAS a Liceului Tehnologic “Lazar Edeleanu” a participat la sesiunea EUROSCOLA , organizata de Parlamentul European la Strasbourg, Franta. Delegația instituției noastre de invatamant a fost reprezentată de un număr de 26 de participanți, 2 profesori, doamna Ciolpan Gabriela, coordonator EPAS la nivel de școală și doamna Vasile Cristina, ambasador senior, si 24 de elevi, ambasadori juniori și alți elevi ai școlii selectati pentru aceasta activitate.

Participantii la acest proiect au putut experimenta activitatea unui europarlamentar în cadrul dezbaterilor parlamentare și procesul de luare a deciziilor, tematica acestei sesiuni fiind criza energetică și măsurile luate de Uniunea Europeană în lupta impotriva schimbarilor climatice si pentru construirea unui viitor sustenabil. Sesiunea a fost un succes datorită intervenției video a doamnei Roberta Metsola, președintele Parlamentului European, si a celor fizice ale doamnei europarlamentar Delara BURKHARDT si  ale doamnei administrator a corpului parlamentar,Aleyda HERNANDEZ LAVIADES.

Atelierul interactiv care a urmat sesiunii plenare a avut ca subiect criza energetică iar elevii au dezbătut subiecte diverse și au votat amendamente.

Grupul de profesori insotitori a participat la un tur de prezentare și la o activate interactiva de networking.

Participarea la acest eveniment a fost posibila prin invitatia oferita de Biroul de Legatura al Parlamentului European, ca recunoaștere a activităților dedicate programului EPAS din  mandatul de certificare ca Școală Ambasador a Parlamentului European, mai 2022.

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Made for Europe 2023!

European Parliamentary Week 2023